Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Tadelakt: prijs, voordelen & onderhoud

Tadelakt is een Marrokkaanse kalkpleister die wordt gebruikt voor het afwerken van badkamers en keukens. Deze eeuwenoude techniek beschermt goed tegen vocht en oogt uniek. Ontdek in dit artikel meer over het aanbrengen, de voordelen & nadelen, de prijs en het onderhoud van tadelakt.

 

 

badkamer tadelakt Waaruit bestaat tadelakt?

Tadelakt is een pleistermateriaal op basis van kalk, marmerpoeder en natuurlijke additieven. Het werd eeuwen geleden ontwikkeld in Marokko, waar Berbers het gebruikten om badplaatsen te bepleisteren. Omwille van zijn vochtwerende eigenschappen is tadelakt ideaal om wanden van keukens, badkamers of wc’s af te werken. Tadelakt aanbrengen neemt veel tijd in beslag. Maar het resultaat is prachtig en authentiek. Na het aanbrengen wordt het gepolijst met een edelsteen. Vervolgens wordt het ingewreven met zeep op basis van olijfolie. Dit zorgt ervoor dat ze perfect beschermd zijn tegen vocht. Het is verkrijgbaar in heel wat tinten.

 

 

Voordelen & nadelen

+ Unieke look: badkamers in tadelakt zien er erg uniek uit

+ Natuurlijke & sfeervolle uitstraling: oogt natuurlijk, sensueel en elegant.

+ Niet te evenaren matglans-look: de natuurlijke ingrediënten zorgen voor een look die met chemische producten niet te evenaren valt.

+ 100 % natuurlijk materiaal: enkel gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten

+ Perfect vochtwerend: stoot goed het vocht af

+ Verkrijgbaar in heel wat kleuren: dit komt omdat tadelakt in de massa gekleurd wordt.

 

Prijs: het aanbrengen van tadelakt is een arbeidsintensieve klus en dat vertaalt zich in de prijs.

Intensief onderhoud: omwille van de natuurlijke ingrediënten, is een intensief onderhoud vereist.

Niet mogelijk op bestaand tegelwerk: het moet worden aangebracht op effen ondergronden.

 

tadelakt badkamer

 

Tadelakt prijs

Het aanbrengen van deze speciale kalkpleister is werk voor een gespecialiseerde vakman. Tadelakt aanbrengen is erg complex als je niet beschikt over de juiste materialen en jaren ervaring. Het aanbrengen van tadelakt door een professionele schilder kost € 170 tot € 200 / m², exclusief btw. Om de prijs te drukken is het verstandig om offertes op te vragen bij verschillende schilders. Zo kan je makkelijk vergelijken.

Vraag hier gratis & vrijblijvend offertes op maat.

 

Onderhoud

Omdat deze kalkpleister uit natuurlijke ingrediënten bestaat, is een intensief onderhoud vereist. Om de typische matglans-look te behouden, moet je ze om de twee maanden inwrijven met was of olijfolie-zeep. Voor het dagelijkse onderhoud bestaan speciale producten. Zure schoonmaakproducten zijn te vermijden, omdat ze de kalk in het oppervlak kunnen aantasten.

 

 

Offertes voor schilderwerken ontvangen?

Kies voor een erkend schilder en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele schilders