Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Slaapkamer verven

In de slaapkamer brengen we heel wat tijd door. Wil je jouw slaapkamer verven, dan denk je er dus best goed over na. Welke sfeer wil je creëren en welke kleur(en) kan je dus best kiezen? Ga je zelf aan de slag of schakel je een vakman in? Misschien ga je toch beter voor behang? … Wij helpen je alvast op weg met interessante tips, prijzen en inspiratievoorbeelden.

Ga snel naar: KostprijsDHZ of vakman inschakelenWelke kleur kiezenSlaapkamervloer en -plafond schilderenSlaapkamer behangen

 

Kostprijs slaapkamer verven

Ga je jouw slaapkamer schilderen, dan moet je beslissen of je een vakman inschakelt of zelf aan de slag gaat. Hoeveel je betaalt voor een schilder hangt af van het tarief dat deze hanteert. Dat kan een vaste prijs per vierkante meter of een vast uurloon zijn:

 

Prijs slaapkamer laten vervenGemiddelde prijs
(incl. btw, verf & materiaal)
Prijs per m²: binnenmuur / plafond schilderen 12 à 20 euro per m²
Uurloon: schilder binnen€35 à €40 per uur
Vrijblijvend prijsoffertes op maat aanvragen bij professionele schilders kan via de offertepagina.

 

Doe-het-zelven of een professional inschakelen?

Doe-het-zelven is vanzelfsprekend goedkoper, maar vergt wel enige handigheid en tijd. Bovendien moet je zelf het nodige materiaal voorzien, wat al snel heel wat geld kost. Weet ook dat fouten tijdens doe-het-zelven snel gemaakt zijn en de kosten achteraf aardig kunnen doen oplopen.

Een professionele schilder inschakelen kost wat meer, maar heeft wel een aantal interessante voordelen die wegvallen bij doe-het-zelven:

  • Advies op maat: Je kan gebruikmaken van de kennis van een ervaren vakman die jou kan bijstaan in de zoektocht naar de geschikte kleurencombinatie of verfsoort.
  • Kwaliteitsvol resultaat: Of het nu gaat om de binnenmuren, vloer of het plafond van de slaapkamer, een professional weet hoe hij een bepaalde klus moet aanpakken, heeft kennis van de verschillende verftechnieken en weet ook precies hoe hij de ondergrond moet voorbereiden, verflagen correct moet aanbrengen, …
  • Een vakman beschikt over het vereiste materiaal: Met een vakman moet je zelf geen materiaal kopen dat je nadien misschien toch niet meer gebruikt. Professionals beschikken bovendien over kwaliteitsvoller materiaal waarmee een mooier resultaat bereikt kan worden.
  • Bespaar jezelf tijd en moeite: Wat een professionele schilder voor jou doet hoef je niet zelf te doen.

 

Benieuwd naar advies en een prijs voor het laten schilderen van jouw slaapkamer of andere ruimtes? Vrijblijvend offertes op maat aanvragen bij erkende schilders uit jouw regio kan via de offertepagina.

 

slaapkamer muren verven

 

Slaapkamer verven: Welke kleur?

Kleuren zijn zowat de belangrijkste sfeermaker in een slaapkamer. Voor welke kleur(en) je kiest, hangt af van jouw eigen voorkeur en de gewenste sfeer.

 

slaapkamer verven 1. Lichte en sobere kleuren

Heb je een kleine slaapkamer of een slaapkamer met weinig lichtinval, dan zijn lichte en sobere kleuren een goede keuze. Het hoeft niet noodzakelijk wit te zijn, ook pastelkleuren of beige werken. De slaapkamer muren verven in lichte, sobere kleuren creëert naast ruimte ook rust, ideaal dus om te ontspannen na een drukke dag.

Een andere voordeel van deze kleuren is dat ze tijdloos en dus nooit uit de mode zijn. Leuke decoratie, kleurrijke kussens, … kunnen helpen om een té sobere en onpersoonlijke slaapkamer te vermijden.

 

slaapkamer verf donker 2. Donkere kleuren

Donkere, diepe kleuren doen het tegenovergestelde van licht kleuren. Ze maken jouw slaapkamer kleiner, maar creëren zo wel een gezellige, romantische, duistere en knusse sfeer. Net zoals lichte kleuren, kunnen ook donkere kleuren rustgevend zijn. Vaak voorkomende diepdonkere kleuren zijn zwart, chocoladebruin, robijnrood, donkere groen- en blauwtinten, …

Wil je optisch niet inboeten aan ruimte? Combineer de donkere kleur van de muren dan met een lichtere kleur voor de vloer en het plafond.

 

slaapkamer schilderen natuurlijke kleuren 3. Natuurlijke kleuren

Kleuren uit de natuur zoals terracotta, groen, zandkleur, aardetinten, … zorgen voor een natuurlijke look en pure rust in de slaapkamer. Ze zijn net zoals lichte tinten tijdloos en nooit uit de mode.

Met kleurrijke decoratie, neutrale decoratie, houten meubels, … Aangezien ze eenheid creëren, zijn natuurlijke kleuren makkelijk te combineren.

Tip: Start onderaan de ruimte met donkere tinten en ga over naar lichtere tinten naarmate je hoger gaat (bvb plafond). Het is een patroon dat we ook zien terugkomen in de natuur.

 

kamer verven felle kleuren 4. Felle kleuren

Gaat jouw voorkeur eerder naar een energierijke slaapkamer die zorgt voor een opgewekt gevoel? Verf de kamer dan in een felle kleur zoals geel, oranje, rood, …

Het is perfect voor vrolijke en uitbundige mensen, maar ook voor zij die het ’s ochtends moeilijk hebben om op te staan.

Let wel op dat het geheel niet te schreeuwerig wordt. Vermijd 1 felle kleur. Je combineert het beter met andere kleuren, behang of neutrale decoratie. Een andere mogelijkheid is 1 accentmuur in een felle tint.

 

slaapkamer schilderen voorbeelden 5. Kleurencombinatie

Bij het verven van de slaapkamer muren kiest men vaak voor een combinatie van kleuren.

Voor een harmonieus en luchtig eindresultaat kies je daarbij best voor een combinatie van toon-op-toon kleuren. Natuurlijk kan je ook een combinatie maken van uitersten zoals een slaapkamer in zwart-wit.

Kleuren kan je op verschillende manieren combineren. Via 1 accentmuur in een accentkleur, met patronen van hoeken of punten, door het half verven van muren, …

 

Vloer & plafond van de slaapkamer schilderen

Wanneer je de slaapkamer schildert, hou je best ook rekening met de vloer en het plafond. Het zijn belangrijke onderdelen om van jouw slaapkamer een mooi geheel te maken.

Wil je de vloeroppervlakte bijvoorbeeld groter doen lijken, dan kan je de plinten in dezelfde kleur als de vloer verven.

Vind je het plafond te laag en wil je het optisch verhogen? Dan kan je het plafond verven in een lichte kleur, liefst lichter dan de kleur van de muren. Je kan ook spelen met verticale lijnen op de muren in combinatie met een licht plafond. Dat kan via een behang met een strepenpatroon of door verticale lijnen te verven.

Het omgekeerde, een hoog plafond dat je optisch wil verlagen, kan ook. Geef het plafond een donkerdere kleur dan de muren en de ruimte zal meteen lager en gezelliger lijken.

 

De vloer of het plafond schilderen wordt vaak als een lastig klusje beschouwd. Zeker het verven van een plafond, aangezien je dan constant boven het hoofd moet werken. Door een professionele schilder in te schakelen bespaar je jezelf heel wat moeite en ben je verzekerd van een mooi eindresultaat.

Een professionele schilder zorgt bovendien niet alleen voor het schilderwerk, hij/zij zal jou ook met de juiste kennis en ervaring bijstaan is het kiezen van de geschikte kleur(en) voor jouw slaapkamer. Benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw wensen? Vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij erkende schilders uit jouw regio via de offertepagina.

 

slaapkamer schilderen ideeen plafond

 

Slaapkamer behangen ipv verven

Dat je jouw slaapkamer in een nieuw kleurtje wil steken hoeft niet te betekenen dat je moet verven. Je kan er ook voor kiezen om te behangen. Beide methodes hebben hun eigen voordelen, maar vooral jouw persoonlijke smaak zal de doorslag geven in de keuze.

Het grote voordeel van behangpapier in vergelijking met verf is de mogelijkheid tot patronen en prints. Behangpapier kan zo dienst doen als decoratie en leuke eyecatcher.

We hadden het al eerder over accentmuren. Behang leent zich uitstekend voor een accentmuur. Aangezien het slechts op 1 muur wordt aangebracht, kan je naar hartelust kiezen voor een opvallend behang, bijvoorbeeld met een bloemenprint, met steenmotief, …

TIP: Behangen is niet eenvoudig als je geen ervaring hebt. Om zelf niet te veel tijd te verliezen en verzekerd te zijn van een mooi resultaat laat je behangwerken beter over aan een professional.

 

Offertes voor schilderwerken ontvangen?

Kies voor een erkend schilder en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele schilders