Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Hal schilderen

De hal vergeet je al snel, maar toch is het belangrijk om deze ruimte de nodige zorg te geven. Het is namelijk voor veel mensen een eerste indruk van je interieur. Je hal schilderen is een simpele oplossing om deze ruimte fris en levendig te houden. Hoe doe je dat? Hoeveel kost het? En heb je een professionele schilder nodig? Je ontdekt het hier!

Ga snel naar:
Hoe je hal schilderen?
Hal schilderen kosten
Voordelen binnenschilder
Inspiratie hal schilderen
Ontvang vrijblijvend je offertes

 

 

Hal verven: welke kleur?

De hal is een voorproefje van de rest van je interieur. Het is dus fijn als deze ruimte dezelfde sfeer heeft als de rest van je woning. Toch is dat niet altijd even makkelijk, omdat het vaak een smalle, kleine ruimte met weinig lichtinval is. Op zoek naar tips om je hal te schilderen? Hieronder vind je alvast wat kleurenadvies:

 • Smalle hal verven: gebruik vooral lichte kleuren om een smalle gang te verven. Om diepte te creëren, schilder je de zijmuren dan in een iets donkerdere kleur dan de andere muren. Ook kan je het plafond schilderen om de ruimte groter te doen lijken.
 • Grote hal verven: een grote hal is qua kleurenadvies een luxe. Je hebt talloze opties omdat in theorie alle kleuren passen. Ook donkere tinten zijn mogelijk in een grote hal. De optische verkleining zal in deze situatie namelijk opvallen.
 • Hal verven in 2 kleuren: je kan je hal wat levendiger maken door de ruimte in 2 bijpassende kleuren te verven. Je kan bv. gaan voor 2 verschillende tinten van eenzelfde kleur, maar color blocking met 2 totaal andere kleuren is ook een optie.

Nog niet zeker over de nieuwe kleur van je hal? Een professionele schilder geeft je graag gericht advies. Laat je hal schilderen door een expert in je buurt.

hal schilderen

 

Hoe je hal schilderen?

Heb je eenmaal een kleur gekozen, dan kan je aan de slag met de schilderwerken. Maar waar begin je? Een binnenschilder gaat als volgt te werk:

 1. Voorbereiding

  Een goed begin is het halve werk. Zorg er dus voor dat je over de juiste verf en borstels beschikt en dat de ondergrond egaal en stofvrij is. Daarnaast is het ook belangrijk om, waar nodig, af te plakken.

 2. Primer

  De grondlaag is essentieel bij schilderwerken. Zo’n primer zorgt namelijk voor een goede hechting, waardoor de afwerkingslagen optimaal tot hun recht komen. Daarnaast heb je ook minder afwerkingsverf nodig als je een primer gebruikt en bespaar je geld.

 3. Andere verflagen

  Afhankelijk van het type verf moet je meerdere afwerkingslagen aanbrengen. Vergeet ook niet om achteraf de afplaktape te verwijderen. Dat doe je wanneer de lagen nog aan het drogen zijn zodat je verfwerk niet kan beschadigen.

Op zoek naar een professionele schilder om je hal te verven? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes op maat aanvragen bij verschillende professionals in je buurt. Start hier je aanvraag!

 

Hal schilderen kosten

Schilderwerken lijken eenvoudig, maar kan je het ook echt zelf? Of schakel je beter een professional in? Hieronder de gemiddelde kosten op een rijtje:

 

1. Prijs zelf hal schilderen

Je kan ervoor kiezen om zelf je hal te schilderen, voor een prijs van zo’n € 5 – 20 per m² (incl. btw). Let wel op dat je de juiste methode gebruikt en beschikt over het juiste materiaal. Anders is een goed eindresultaat niet gegarandeerd, waardoor je hal een slordige indruk kan opwekken.

 

2. Prijs binnenschilder inschakelen

Wil je zeker zijn van een geslaagd en optimaal eindresultaat? Schakel dan een professionele binnenschilder in. De kosten kunnen dan nog enigszins verschillen. Zo hanteren sommige experts een prijs per uur en andere per vierkante meter. Hieronder vind je de gemiddelde tarieven:

Type prijsberekeningPrijs (excl. btw)
Prijs per m²€ 30 à 35
Prijs per uur€ 35 à 40

LET OP: bovenstaande bedragen zijn slechts ter indicatie. Op zoek naar een specifieke prijs voor het schilderen van jouw hal? Ontvang hier gratis en vrijblijvend offertes op maat van schilders in je buurt!

 

Voordelen van een binnenschilder

Als je een ervaren doe-het-zelver bent, kan je gerust zelf je inkomhal schilderen. Toch is het voordelig om een binnenschilder in te schakelen. Een overzicht met voordelen:

 • Advies op maat: een binnenschilder met ervaring kan je advies geven over de beste kleuren, maar ook over soorten verf, de glansgraden, … Je kan met al je vragen bij een professional terecht.
 • Goede voorbereiding: de voorbereiding is van cruciaal belang voor geslaagde schilderwerken. Een expert zorgt ervoor dat de ondergrond egaal is, plakt tape waar nodig en dekt de vloer netjes af.
 • Schilderwerken combineren: de hal wordt nog wel eens vergeten bij renovatiewerken. Laat je al schilderwerken uitvoeren? Vraag dan aan je schilder om de hal mee te verven om zo kosten te besparen.
 • Geslaagd eindresultaat: een professional kent de juiste verftechnieken en gebruikt alleen materiaal van topkwaliteit. Je hebt zo de beste garantie op een mooi en geslaagd eindresultaat.

 

TIP: laat je gang schilderen door een professional!

Je kan je gang zelf verven. Wil je echter zeker zijn van een professioneel eindresultaat? Schakel dan een binnenschilder in! Vergelijk dan ook meerdere offertes van verschillende vakmensen. Op die manier kan je eenvoudig alle kostenposten naast elkaar leggen en ben je zeker van een eerlijke prijs.

Wil jij graag je hal laten schilderen door een expert? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij 2 à 3 binnenschilders via onze offerteservice.

 

Hal schilderen: 3 inspirerende voorbeelden

Het kan lastig zijn om een kleur en een verfsoort te kiezen. Zowel om een kleine hal te schilderen als voor een ruime gang bestaan er tal van mogelijkheden. Nood aan inspiratie om je hal te schilderen? Hieronder vind je 3 voorbeelden die je op weg kunnen helpen:

 

VOORBEELD 1: gang wit schilderen

hal schilderen wit

In deze hal is bewust gekozen voor een zachte witte kleur. Deze lichte tint is namelijk de perfecte aanvulling voor de warme uitstraling van de houten vloer en trap. Om de afwerking compleet te maken, zijn de plinten en deuren feller wit geschilderd.

 

 

VOORBEELD 2: hal in 2 kleuren

hal schilderen 2 kleuren

Roze en grijs zijn kleuren die je niet meteen met elkaar zou mengen, maar in dit interieur komen de tinten perfect tot hun recht. De grijze kleur past namelijk helemaal bij de lichte vloer. De donkerroze tint zuigt je dan weer meteen verder in de woning en creëert zo een dieptegevoel.

 

 

VOORBEELD 3: grote hal met lambrisering

hal schilderen lambrisering

Ook in deze hal kozen de eigenaars voor lichte, zachte tinten. Door de lambrisering mee te schilderen, krijgt de ruimte een nieuwe en verzorgde look. De witte en lichtbeige tinten passen ook perfect bij de landelijke meubels en klassieke ramen en deuren.

 

Offertes voor schilderwerken ontvangen?

Kies voor een erkend schilder en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele schilders