Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Schilder gezocht? Advies & Prijzen

Moeten er schilderwerken uitgevoerd worden? Dan kan je zelf aan de slag gaan of ervoor kiezen om een professionele schilder in te schakelen. Maar hoeveel kost en professionele schilder, hoe kies je de geschikte schilder voor jouw werken en waarop moet je letten? Kom het te weten in dit artikel.

Ga snel naar: Prijs schilderMeerwaarde professionalHoe de juiste vakman kiezen?Besparen op de kostenWinterschilder

 

Hoeveel kost een schilder?

Hoeveel je betaalt voor een schilder is afhankelijk van het tarief dat deze hanteert. Dat kan een vast uurloon of vaste prijs per vierkante meter zijn.

 

1. Prijs per vierkante meter

Dienen er grote oppervlakken geschilderd worden, dan hanteert de verver hoogstwaarschijnlijk een kostprijs per vierkante meter. Daarbij gelden andere prijzen afhankelijk van het soort schilderwerk.

 

Soort schilderwerkGemiddelde prijs
(incl. btw, verf & materiaal)
Binnenmuur / plafond schilderen 12 à 20 euro per m²
Raam schilderen 15 à 25 euro per raam
Deur schilderen60 à 100 euro per deur
Trap schilderen15 à 20 euro per trede
Buitenmuur schilderen20 à 40 euro per m²
Vrijblijvend prijsoffertes op maat aanvragen bij professionele schilders kan via de offertepagina.

 

2. Prijs per uur

Gaat het eerder om nauwkeurig schilderwerk, bijvoorbeeld het verven van kozijnen, dan is de kans groot dat ververs een uurloon aanrekenen.

 

Uurtarieven schilderGemiddelde prijs per uur
(incl. btw, verf & materiaal)
Uurloon schilder binnen€35 à €40 per uur
Uurloon schilder buiten€40 à €50 per uur
Vrijblijvend prijsoffertes op maat aanvragen bij professionele schilders kan via de offertepagina.

 

3. Schilders rekenen soms extra kosten aan

Het is niet altijd zo, maar in sommige gevallen brengen ververs extra kosten in rekening. Denk maar aan voorrijkosten. Dat zijn de kosten die een schilder aanrekent voor zijn verplaatsing van en naar de werkplaats. Een ander voorbeeld zijn kosten voor de eventuele voorbehandeling. Zo is het soms nodig om voor het schilderen een fixeermiddel op de muren aan te brengen om afschilfering achteraf te voorkomen.

Ook afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de werken kunnen andere prijzen gehanteerd worden. Moet er bijvoorbeeld geschilderd worden op een hoge of moeilijk te bereiken plaats, dan bestaat het risico dat de schilder een hoger tarief aanrekent.

TIP: Zorg ervoor dat je op voorhand een goed beeld hebt van wat precies in de voorgestelde prijs vervat zit en wat niet. Zo vermijd je misverstanden en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Vraag ook offertes aan bij verschillende schilders. Zo kan je beter prijzen vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw wensen en situatie. Vraag vrijblijvend offertes op maat aan via de offertepagina.

 

 

schilder voorbeeld

 

De meerwaarde van professionele ververs

Natuurlijk kan je schilderwerken zelf uitvoeren. Maar is dat wel altijd een goed idee? Het inschakelen van een professionele huisschilder heeft in ieder geval een aantal voordelen.

 

1. Advies op maat

Kies je voor een professional? Dan kan je genieten van de kennis van een ervaren vakman. Op zoek naar een geschikte kleurencombinatie of wil je meer info over de verschillende verfsoorten? Een professionele verver kan jou met expertise bijstaan en je voorzien van het juiste advies.

 

2. Kwaliteit

Dankzij de kennis en ervaring van professionele schilders ben je ook verzekerd van kwaliteit en een mooi resultaat. Of het nu om het schilderen van binnenmuren of buitenmuren, een trap, kozijn of plafond, een vakman weet als geen ander hoe hij een bepaalde klus moet aanpakken. Een verver weet ook precies hoe hij de ondergrond moet voorbereiden, verflagen correct moet aanbrengen, … Hij heeft bovendien kennis van de verschillende verftechnieken en weet ook welke techniek zal zorgen voor het beste eindresultaat.

Weet dat fouten tijdens het doe-het-zelven snel gemaakt zijn en de kosten achteraf aardig kunnen doen oplopen. Zeker wanneer je zelf onvoldoende kennis, ervaring en handigheid hebt kan het interessant zijn om een professionele schilder in te huren.

 

3. Een vakman heeft het nodige materiaal

Als doe-het-zelver beschik je misschien niet altijd over het nodige materiaal om de schilderwerken naar behoren uit te voeren. Denk maar aan een steiger als er op een hoogte geschilderd moet worden. Het voordeel van een vakman is dan dat je het materiaal niet zelf moet voorzien. Professionals beschikken ook over kwaliteitsvoller materiaal waarmee een beter resultaat gegarandeerd is.

 

4. Jij kan tijd besparen

Schilderen neemt vaak heel wat tijd in beslag, zeker als je er geen ervaring mee hebt. Door de schilderwerken uit te besteden bespaar je jezelf dan ook heel wat tijd.

 

Schilder gezocht? Zo kies je de juiste vakman!

Elke schilder hanteert zijn eigen werkwijze en tarief. De schilder die werkt tegen de laagste prijs is daarbij niet altijd de beste optie. Iedereen wil zijn/haar schilderwerken laten uitvoeren tegen de laagste prijs, maar iedereen wil ook het mooiste resultaat. Naast de prijs speelt dus ook de kwaliteit een rol. Het komt er dus op neer een goede balans te vinden en de schilder te kiezen met het beste aanbod op maat van jouw situatie en verwachtingen.

De beste manier om dat te doen is door offertes van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Je krijgt zo een beter inzicht in de prijzen, termijnen, werkwijzen, gebruikte materialen, … van verschillende schilders. Op die manier kan je zelf beslissen waar je belang aan hecht en dus voor welk voorstel je kiest. Op zoek naar een geschikte schilder? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij verschillende vakmannen via de offertepagina.

 

schilders gezocht

 

Besparen op de kosten voor schilders

WIl je een schilder inhuren, maar toch zoveel mogelijk besparen op de kosten? Volgende tips kunnen helpen:

 

Geniet van een verlaagd btw-tarief

In Nederland geldt een verlaagd btw-tarief van 9% voor het schilderen van woningen die oude zijn dan 2 jaar. Lees er alles over op belastingdienst.nl

  1. Profiteer van een verlaagd btw-tarief: Voor bepaalde werkzaamheden aan de woning, waaronder ook het schilderen van de woning, geldt een verlaagd btw-tarief van 9%. Het is van toepassing op woningen ouder dan 2 jaar.
  2. Voer de voorbereidende werken zelf uit: Oude verflagen verwijderen, de ondergrond kamagra nl betrouwbaar ontvetten en opschuren, meubels afdekken, … Het zijn voorbereidingswerkjes die je makkelijk zelf kan uitvoeren en waarvoor je dus geen schilder hoeft te betalen.
  3. Doe zelf een deel van het schilderwerk: Minder belangrijk schilderwerk, wat bijvoorbeeld niet veel mensen te zien krijgen, kan je eventueel zelf doen. Je kan de schilder ook voorstellen om te helpen, waardoor hij zelf minder werk heeft en dus minder moet aanrekenen.
  4. Laat meerdere schilderwerken tegelijk uitvoeren: Bij grote projecten hanteren ververs vaak een kortingstarief. Het kan dus voordeliger zijn om al jouw verschillende schilderwerkjes in 1 keer te laten uitvoeren.

 

Wat is een winterschilder?

Een winterschilder is eigenlijk een extra mogelijkheid om te besparen op de kosten. Een winterschilder huur je in tijdens de winter. Het voordeel is dat veel ververs dan een kortingstarief hanteren, omdat ze in die periode naar gewoonte minder werk hebben. Via de korting proberen ze dan toch meer aanbiedingen binnen te halen.

De korting die men geeft verschilt van schilder tot schilder, maar bedraagt gemiddeld 10% tot 20% van de oorspronkelijke kostprijs. Het is dus misschien wel het overwegen waard om jouw schilderwerken in de winter te laten uitvoeren en niet in de lente of zomer, zoals de meesten doen.

 

Offertes voor schilderwerken ontvangen?

Kies voor een erkend schilder en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele schilders