Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kinderkamer schilderen

Is er een baby op komst en moet je de babykamer nog verven? Is je dochter haar kamer ontgroeid en is het tijd voor een nieuw kleurtje? Of heb je inspiratie nodig om je kinderkamer te schilderen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven je schildertips en informeren je over de prijzen. Is het voordelig om zelf de handen uit de mouwen te steken of schakel je een professionele binnenschilder in? Je ontdekt het allemaal hier!

Ga snel naar:
Kinderkamer verven: prijs
Zelf schilderen of vakman inschakelen? 
Kinderkamer schilderen: ideeën
Ontvang gratis en vrijblijvend offertes

 

 

Kinderkamer schilderen: 3 tips

Hoe kan je een kinderkamer verven, en hoe komt zo’n ruimte volledig tot z’n recht? En wat doe je juist niet? Met deze 3 tips creëer jij een prachtige kinderkamer:

 

TIP 1: wees creatief

De belangrijkste regel bij het vormgeven van een kinderkamer is dat er geen regels zijn. Fantaseer en stem daarop je verfkeuzes af. Contrasterende kleurcombinaties doen het goed bij kinderen, maar ook neutralere kleuren zijn geschikt. Vooral in de babykamer. Het geheel vrolijk je dan op met stickers, sjablonen of fotobehang. En wil je dat je kind op de muren kan tekenen of z’n werkjes in z’n slaapkamer op kan hangen? Overweeg dan bord- of magneetverf.

 

TIP 2: kies de juiste verf

Kies voor een watergedragen verf in de kinderkamer. Deze bevat minder schadelijke stoffen dan andere verfsoorten. Hou daarnaast rekening met het type verf. Met een goed afwasbare, glanzende verf bespaar je jezelf bv. veel stress. Vlekken was je dan namelijk makkelijk weg.

 

TIP 3: benut de ruimte ten volle

Je kan spontaan de kinderkamer verven, maar we raden aan om van tevoren stil te staan bij de mogelijkheden. Kleur beïnvloedt namelijk niet alleen ons humeur, maar ook onze beleving van een ruimte. Door slim kleur te gebruiken, kan je een hoge ruimte lager doen lijken, een kleine ruimte visueel vergroten, … Wil je bv. graag een accentmuur? Kies dan voor een donkere tint wanneer deze muur door het licht wordt geraakt. Heb je echter een kleine kamer met een laag plafond? Vermijd dan donkere kleuren.

 

Hulp nodig? Schakel dan een schilder in!

Elk project heeft z’n eigen mogelijkheden en uitdagingen. Twijfel jij nog? Of laat je de klus graag van a tot z over aan een professional? Vul dan ons aanvraagformulier in en kom in contact met verschillende schilders actief in je regio. Zij helpen je graag verder met jouw project.

Interesse? Start hier je aanvraag en ontvang offertes op maat.

 

Kinderkamer verven: prijs

Hoeveel betaal je om de slaapkamer van je kinderen (opnieuw) te schilderen? Dat is afhankelijk van de situatie:

 

1. Prijs zelf kinderkamer schilderen

Ga je zelf aan de slag? Dan hoef je natuurlijk de arbeidskosten van een vakman niet te betalen. De prijs is afhankelijk van het soort verf, de kwaliteit en de benodigde hoeveelheid. Heb je nog geen afplaktape, verfborstels of -rollen, …? Dan moet je deze kosten er ook bij optellen. Een overzicht:

 • Primer: € 30 à 40 per liter (incl. btw)
 • Muurverf: € 8,5 à 40 per liter (incl. btw)

Verf en schildertoebehoren kopen? Neem een kijkje in onze webshop.

 

2. Prijs kinderkamer laten schilderen

Wil je zelf niet schilderen? Schakel dan een vakman in. Prijzen zijn afhankelijk van het aantal werkuren en de totale oppervlakte. Een binnenschilder kan zijn kostprijs op 2 manieren opstellen:

 • Uurprijs binnenschilderwerk: € 40 à 50 per uur (incl. materiaal & excl. btw)
 • Prijs per vierkante meter: € 12 à 20 voor binnenmuren (incl. materiaal & excl. btw)

TIP: tarieven voor schilderwerken variëren van professional tot professional. Daarom doe je er goed aan om contact op te nemen met verschillende schilders actief in jouw buurt. Ontvang offertes op maat van jouw project en vergelijk! Interesse? Start dan hier je aanvraag.

 

kinderkamer verven kleur

Zelf schilderen of vakman inschakelen?

Is het slim om zelf je kinderkamer te schilderen? Of laat je dit over aan een kundige schilder? We bekijken beide mogelijkheden uitgebreid:

 

OPTIE 1: zelf kinderkamer schilderen

Een doorgewinterde klusser kan perfect de kinder- of babykamer schilderen. Het enige wat hierbij belangrijk is, is dat je voldoende tijd neemt om voor te bereiden en de juiste verfsoorten gebruikt. Neem de tijd om je te laten inspireren. Dek alles af, ontvet de muren en zorg voor een mooie primer. Pas dan ben je zeker van een mooi eindresultaat.

TIP: netjes schilderen zonder strepen vergt wel wat oefening. Daarvoor zijn de juiste materialen cruciaal. Verf en andere toebehoren vind je in onze webshop.

 

OPTIE 2: een schilder inschakelen

Wil je zeker zijn van een stralend eindresultaat? En tegelijkertijd heel wat tijd en moeite besparen? Schakel dan een professionele binnenschilder in. Zo ben je zeker van…

 • Persoonlijk advies: je schilder bestudeert de ruimte nauwkeurig en denkt actief mee over het eindresultaat van de kinderkamer. Welke sfeer wil je? Kan je ongestoord de kinderkamer schilderen in vlakken zonder het ruimtegevoel te beperken? Of is er nog een betere optie?
 • Hoogwaardige materialen: een professional gebruikt alleen de beste producten en verfsoorten. Zo ben je verzekerd van een egaal eindresultaat waar je nog jarenlang van kan genieten.
 • Snelle uitvoering: dankzij z’n expertise heeft een schilder niet zo veel tijd nodig om een ruimte goed af te werken. Wil je graag besparen op arbeidskosten, maar toch een vakman inschakelen? Dan kan je al een groot deel van de voorbereidende werken zélf uitvoeren.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning minstens 2 jaar oud? En schakel je voor de uitvoering van je schilderwerken een professional in? Dan betaal je slechts 9% btw op de arbeidskosten.

Gratis verschillende professionals vergelijken? Dat kan bij Solvari! Vraag een vakman ook naar een aantal van zijn eerdere projecten. Zo heb jij meteen een idee van wat er allemaal mogelijk is. Interesse? Kom in contact met professionals actief in je regio via onze offertedienst.

 

Kinderkamer schilderen: ideeën

Moet je altijd met felle kleuren werken? Of riskeer je met 1 kleur dat de kinderkamer heel saai wordt? Helemaal niet! Laat je inspireren door de onderstaande voorbeelden voor de slaapkamer van je eigen kinderen. En wil je graag je project bespreken met een ervaren vakman? Dan brengen wij je gratis en vrijblijvend in contact met meerdere schilders actief in je regio.

 

INSPIRATIE 1: vrolijke slaapkamer voor jonge racefans

kinderkamer schilderen

In dit voorbeeld zit de uitstraling van het project volledig in de details: het raceautobedje, de klimmuur, … De bakstenen muur is hier gewit, maar wel voorzien van enkele moderne accessoires in felle kleuren. De kleurige toetsen en de originele vloerbekleding resulteren in een geslaagde jongenskamer.

 

 

INSPIRATIE 2: prinsessenkamer in rustige pastelkleuren

muur schilderen kinderkamer

Een meisjeskamer verven doe je al gauw in zachte pastelkleuren. Dat een slaapkamer in 1 kleur helemaal niet saai hoeft te zijn, is met dit voorbeeld bewezen. Het zachte roze dompelt de kamer onder in een serene uitstraling, maar behoudt een kinderlijke speelsheid.

 

 

INSPIRATIE 3: kinderkamer met grote kleurige vlakken

kinderkamer schilderen vlakken

Weinig ruimtes lenen zich zo goed om in grote, heldere kleurvlakken in te delen als de kinderkamer. Met felle kleuren kan je een speels en contrasterend effect creëeren, net zoals in het bovenstaande voorbeeld. Kleed de ruimte verder aan met originele accessoires en je hebt een betoverende slaapkamer voor je kind.

 

 

INSPIRATIE 4: landelijke babykamer met behangpapier

babykamer schilderen

Een mooie accentmuur met behangpapier komt in elke soort kamer van pas, ook in een babykamer. Hoewel felle kleuren populair zijn in kinderkamers, hebben rustige kleuren een bewezen invloed op de algemene slaapkwaliteit.

 

 

INSPIRATIE 5: kinderkamer schilderen met sjablonen

kinderkamer schilderen sjablonen

Voor deze leuke kinderkamer zijn verschillende technieken gebruikt. De bergachtige silhouetten kan je met vaste sjablonen vormgeven, maar ook door met afplaktape de gewenste contouren uit te tekenen. Vervolgens werden bepaalde bergen afgewerkt met magneet- en bordverf.

 

 

INSPIRATIE 6: moderne slaapkamer voor pubers

halve muur verven kinderkamer

Kleine kinderen worden groot en dan ontgroeien ze een veelkleurige kinderkamer. Een hedendaagse look creëer je door een halve muur te verven. In dit voorbeeld past de accentmuur erg goed bij het roze bed.

 

Offertes voor schilderwerken ontvangen?

Kies voor een erkend schilder en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele schilders