Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Muren schilderen: prijs & technieken

Door je muren te schilderen, kan je de sfeer van de ruimte bepalen. Je kan kiezen voor klassieke of decoratieve verftechnieken. Door te spelen met kleur maak je de ruimte optisch kleiner of groter.

 

Hoe een muur verven?

We focussen ons op het schilderen van een binnenmuur. Het verven van een muur verloopt in verschillende stappen. Voer altijd grondig voorbereidende werken uit voor je muur gaat verven.

1) Voorbereiding

Een eerste belangrijke eerste stap. Bescherm je meubels en de vloer. Plak de vensterbanken, vloer en plafond goed af met tape. Vervolgens is het belangrijk dat de muren grondig ontstoft of ontvet worden. Eventuele gaten of scheuren vul je op met plamuursel. Schuur het plamuursel licht op.

2) Aanbrengen van de verf

Vervolgens breng je de verf aan met de juiste verftechniek. Begin altijd met een primer of grondlaag. Laat hem ongeveer 6 uur drogen. Breng vervolgens de eerste verflaag aan. Dekt ze onvoldoende? Dan breng je best een 2e laag aan, nadat de eerste voldoende is uitgedroogd.

 

Decoratieve verftechnieken voor binnenmuren

Geen zin in een egale verflaag in dezelfde kleur? Je kan binnenmuren hullen in een originele look met decoratieve verftechnieken. Bekende voorbeelden zijn patineren en kaleien. Deze technieken vereisen ervaring. Je laat ze dan ook best uitvoeren door een professioneel schildersbedrijf.

 

Kaleien verftechnieken Kaleien

Kaleien is een oude verftechniek die vroeger gebruikt werd door landbouwers voor het ontsmetten van de stalmuren. Tegenwoordig wordt het toegepast omwille van het authentieke effect. Het is een milieuvriendelijke schildertechniek voor binnen – en buitenmuren. Aanbrengen laat je over aan een schilder. Kalei geeft een kamer meteen een warme uitstraling. De meest gebruikte kleuren zijn wit, grijs en aardetinten.

Lees in dit artikel meer over kaleien.

 

 

Muur patineren Patineren

Patineren geeft je muren een doorleefde look. Het is ideaal in woningen met een landelijke of industriële uitstraling. Hiervoor bestaan verschillende technieken. Je kan werken met was, glaceerverf of een kant-en-klaar patinaproduct. Voor de binnenmuren is het aan te raden om beroep te doen op een professional. Deze techniek wordt ook vaak toegepast op meubels, om ze een antieke uitstraling te geven.

Lees in dit artikel meer over patineren.

 

 

 

Muren schilderen prijs

Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijzen. De gemiddelde kostprijs van een schilder voor een binnenmuur bedraagt € 30 à € 35 euro per vierkante meter, inclusief verf, materiaalkosten en btw. Is de muur nog niet schilderklaar? Dan zal de prijs oplopen.

Voor het schuren en plamuren van een muur, reken je best op € 5 à € 15 per vierkante meter extra. De ondergrond waarop hij start is van belang. Schilder je op metselwerk of op pleisterwerk? Of gaat het om het herverven van een binnenmuur? Uiteraard zal ook de kwaliteit van de verf de kostprijs in belangrijke mate beïnvloeden. Vraag gratis prijzen op maat aan bij professionele schilders.

 

binnenmuur schilderen

 

Welke verven en kleuren kiezen?

Het is altijd belangrijk om aan de slag te gaan met het juiste materiaal. Op voorhand goed nadenken over de juiste verf en de kleur, zorgt ervoor dat je later tevreden bent.

  • Welke muurverf? Voor binnenmuren gebruikt een schilder meestal latex muurverf of acrylaatmuurverf. Structuurverven zijn een gepaste optie als je muur oneffenheden bevat.
  • Welke kleuren? De kleur bepaalt de sfeer van de kamer. Daarnaast kan de juiste muurverf de ruimte optisch kleiner of groter doen lijken. Een algemene regel: donkere kleuren verkleinen de ruimte, lichte kleuren vergroten de ruimte optisch. Lees er meer over in het artikel over verfkleuren kiezen.

 

Tip: binnenmuren laten schilderen door schildersbedrijf

Schildersbedrijven zijn interessant als er grote schilderwerken moeten gedaan worden. Kies je voor een professionele schilder, dan ben je zeker van een goed eindresultaat. Het voordeel is dat jij ook geen tijd verliest.

Hoe groter het te beschilderen oppervlak, hoe lager de prijzen per vierkante meter. Als je al je muren in één keer laat schilderen, kan dit dus qua kostprijs interessant zijn.

 

Offertes voor schilderwerken ontvangen?

Kies voor een erkend schilder en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele schilders