Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Badkamer schilderen

Een badkamer schilderen wordt alsmaar populairder. Waar vroeger vooral tegels gebruikt werden voor de afwerking, geeft een kleurrijke verflaag een moderne en frisse uitstraling aan je badkamer. Toch vergt een badkamer schilderen een andere aanpak dan eender welke andere ruimte in huis. Een goede voorbereiding, de juiste verf en een goede verluchting zijn van cruciaal belang.

Ga snel naar: douchewand schilderenventilatieprijsofferte aanvragen

 

Waterbestendige verf

De juiste verf en een waterdichte primer zijn belangrijk voor een kwaliteitsvolle verflaag in je badkamer. Je gebruikt best waterbestendige verf die ook bestand is tegen condens. Dit is belangrijk om afbladderende verf en schimmelvorming te voorkomen. Daarnaast is een goede voorbereiding van onbewerkte muren nodig met een waterdichte primer. Hierdoor zet de verf zich goed vast op de muren.

 

Wat kan ik verven in de badkamer?

Wanneer je de badkamer gaat verven, is het belangrijk dat je eerst op voorhand goed nadenkt wat je exact wil schilderen. Enkel de muren en het plafond schilderen? Of ben je de tegels beu en wil je zo jouw badkamer in een nieuw jasje steken?

Had je graag de badkamermeubels in dezelfde kleur gestoken? Weet dan wel dat je daar andere verf voor moet gebruiken en er dus kleurverschil kan optreden. Wil je dit vermijden, let dan goed op de glansgraad van de verschillende soorten verf. Hoe gelijker die zijn, hoe beter het eindresultaat. Kortom, elke toepassing vergt een andere aanpak.

Tip! Ventileer je badkamer voldoende tijdens het schilderen. Zo heb je minder last van onaangename geuren en droogt de verf ook sneller. Bij een te lange blootstelling aan giftige gassen van bepaalde verfsoorten is er ook een gezondheidsrisico. Zorg steeds voor voldoende verluchting.

 

Badkamer muur verven

Een waterdichte verf is cruciaal voor het schilderen van je badkamer.Kies daarom zijdeglans of hoogglans verf voor het schilderen van de muren. Hoe hoger de glansgraad, hoe beter de verf bestand is tegen een vochtig klimaat. Het voordeel van zijdeglans verf is wel dat deze minder fel is dan hoogglans verf. De glans van de verf is minder storend en is nog steeds waterbestendig.

Voor zowel bestaand schilderwerk als voor nieuwe ondergronden gebruik je best een primer. Een watervaste primer zorgt voor een extra waterbestendige verflaag. Opgelet! Verlucht voldoende je badkamer tijdens het aanbrengen van de primer.

 

Badkamer tegels verven met tegelverf

Voor het schilderen van tegels is een goede voorbereiding nodig. Reinig en ontvet daarom de tegels met een universele reiniger en een schuurspons en droog nadien af met een propere doek. Zorg ook dat de voegen helemaal droog zijn voor je begint met verven. Vergeet de randen niet af te plakken met afplaktape. Breng nadien een laag waterdichte primer aan die goed hecht op gladde ondergronden.

Voor het schilderen van je tegels gebruik je best een glanslak. Een lak is sterk bestand tegen vocht en is makkelijk afwasbaar. Daarnaast heeft het een zeer hoge dekkracht waardoor de lak zich goed vastzet op harde ondergronden zoals dat bij tegels het geval is.

 

Plafond badkamer verven

Een hoogglans verf is het meest geschikt voor een plafond. Een matte verf is minder waterafstotend waardoor je het risico loopt dat de verf achteraf gaat afbladderen.

Laat je het schilderen van je badkamer liever over een ervaren schilder? Een professioneel schilder inschakelen kost wat meer, maar adviseert je bij de juiste kleurencombinatie en garandeert je de juiste verfsoort. Is je woning ouder dan 2 jaar? Dan profiteer je van het verlaagd btw-tarief van 9%. Ontvang hier max. 3 offertes op maat van professionele schilders uit je buurt. Zo kan je prijzen vergelijken en besparen op je budget.

 

Badkuip verven

Zeker bij een oude gerenoveerde badkamer is de kans groot dat de badkuip niet meer past bij de nieuwe look van je badkamer na het schilderen. Zo is de badkuip mogelijk verkleurd of zorgen oppervlakkige beschadigingen zoals krassen en roest ervoor dat je bad niet meer mooi oogt. Er zijn twee opties: je badkuip vervangen of verven. Je badkuip verven is mogelijk met een lakverf, maar je bent achteraf nooit zeker van een 100% waterdichte verflaag en een gewenst resultaat. Met een nieuwe badkuip ben je echter verzekerd van een bad dat past bij de nieuwe uitstraling van je pas geverfde badkamer.

badkuip verven badkamer schilderen nl

 

Kan ik de douchewand schilderen?

De douchewand schilderen kan, maar is niet de beste oplossing. De wand moet namelijk een goede weerstand hebben tegen hoge vochtconcentraties. Daarom is een douchewand schilderen nooit een 100% waterdichte oplossing. Tegels blijven de veiligste oplossing.

Wil je toch je douchewand schilderen? Gebruik dan een verf voor problematische ondergronden. Je brengt best drie lagen van deze verf aan voor de meeste waterdichte garantie. Na het schilderen van de douchewand wacht je ook best een week voor je douche opnieuw gebruikt. Zo geef je de verf de kans om zich goed te hechten. Andere stijlvolle alternatieven voor de douchewand zijn tadelakt of beton cire. Deze geven een geschilderde look maar zijn beter bestand tegen water.

 

Zorg voor voldoende badkamerventilatie

Een goede ventilatie zorgt ervoor dat vochtige lucht wegkan en niet condenseert op je muren of plafond. Zo sluit je de kans op bladerende verf en schimmels helemaal uit en geniet je voor een lange tijd van je geverfde badkamer. Toch last van schimmels? Volg deze 3 stappen en maak er voorgoed komaf mee.

  • Schimmel verwijderen: met een bleekwateroplossing of een schimmelvreter verwijder je doeltreffend schimmelvlekken.
  • Nieuwe verflaag aanbrengen: met een nieuwe verflaag zorg je opnieuw voor frisse muren. Gebruik een schimmelwerende primer om zeker te zijn dat schimmels niet meer terugkeren.
  • Ventileren: voor een gezond klimaat in je badkamer is een goed ventilatiesysteem belangrijk. In onze webshop vind je verschillende ventilatiesystemen toe geschikt zijn voor elk type badkamer.

 

Kostprijs badkamer schilderen

Van plan om je badkamer te schilderen? Dan stel je jezelf waarschijnlijk de vraag of je zelf aan de slag gaat of beter een ervaren schilderen inschakelt. De prijs voor schilderwerken hangt af van het tarief dat er wordt gebruikt. Zo betaal je een vaste prijs per vierkante meter of een uurtarief.

Prijs badkamer laten schilderenGemiddelde prijs (incl. btw, verf & materiaal
Prijs per m²: binnenmuur / plafond schilderen € 12 à 20 per m²
Uurloon: schilder binnen€ 35 à 40 per uur
Vrijblijvend prijsoffertes op maat aanvragen bij professionele schilders kan via de offertepagina.

badkamer schilderen zijdeglans verf nl

 

Offertes voor schilderwerken ontvangen?

Kies voor een erkend schilder en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele schilders