Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Wc schilderen

We besteden meer tijd op de wc dan we denken, dus waarom zou je er geen gezellig plekje van maken? Als je geen zin hebt in een grote renovatie, kom je met je wc schilderen al een heel eind. Je kan er ook voor kiezen om schilderwerken zélf uit te voeren. Toch hangen er heel wat voordelen vast aan een professional inschakelen. In dit artikel zetten we de twee opties naast elkaar!

 

Wc schilderen: zelf doen of professional inschakelen?

OPTIE 1: zelf wc schilderen
OPTIE 2: wc laten schilderen
FAQ: enkele veelgestelde vragen

Op zoek naar een schilder om je toilet te schilderen? Dan kan je altijd terecht bij onze professionals. Kom hier gratis en vrijblijvend in contact met professionele schilders in je buurt!

 

OPTIE 1: zelf wc schilderen

toilet zelf schilderen

In principe kan je ervoor kiezen om zelf je wc te schilderen. Al is het dan wel belangrijk dat je de juiste verf kiest en het geschikte materiaal koopt. Hieronder lees je meer over de voor- en nadelen van zelf je wc schilderen, de prijs en een stappenplan:

 

Zelf wc schilderen: voor- en nadelen

 • Goedkoper: als je zelf je wc schildert, bespaar je op de arbeidskosten van een professional. Om die reden kan de klus goedkoper uitkomen. Toch mag je niet vergeten dat je heel wat spullen moet kopen met een btw-tarief van 21%.
 • Flexibel: ga je zelf aan de slag? Dan hoef je geen rekening te houden met de agenda van drukke, professionele schilders. Je begint aan de klus wanneer jij dat wil en je bepaalt zelf hoe lang die duurt.

 

 • Niet professioneel: het schilderen van je toilet lijkt misschien eenvoudig, maar toch zie je een groot verschil tussen doe-het-zelf-schilderwerk en een professionele aanpak.
 • Tijdrovend: als je zelf je toiletruimte wil schilderen, moet je hier natuurlijk tijd vrij voor maken. Hoewel de wc vaak het kleinste kamertje is, ben je er toch wel even mee bezig. Zo moet je namelijk eerst een grondlaag aanbrengen en vervolgens nog een of meerdere afwerklagen.
 • Benodigdheden zelf aankopen: meestal heb je nog niet alle benodigdheden om aan de slag te gaan met een schilderklus. En als je geen professional inschakelt, moet je deze zelf kopen. Een professional kan alle producten en materialen vaak voor een lagere prijs inkopen.

 

Zelf wc schilderen: prijs

Hoeveel kost het om zelf je wc te schilderen? Dat hangt af van een paar factoren. Denk maar aan het type verf, het gekozen merk, hoeveel verf je nodig hebt, … Hieronder vind je alvast meerdere richtprijzen:

 • Primer: vanaf € 20 (incl. btw) per liter
 • Dekkende lakverf: vanaf € 50 (incl. btw) voor een pot van 2,5 liter
 • Afwasbare muurverf voor tegels: vanaf € 45 (incl. btw) voor een pot van 0,75 liter

LET OP: deze prijzen zijn slechts ter indicatie. Ben je op zoek naar concrete prijzen voor schilderspullen? Neem dan een kijkje in onze webshop!

 

Zelf wc schilderen: stappenplan

Aan een wc schilderen, begin je niet zomaar. Een goede voorbereiding is essentieel voor een geslaagd eindresultaat. Hieronder vind je een stappenplan voor doe-het-zelvers:

 1. Schilderwerken voorbereiden

  Als je zelf de muren van je wc wilt schilderen, moet je je goed voorbereiden. Controleer de ondergrond en ga dan op zoek naar de juiste verf en overige benodigdheden als verfbakjes, kwasten, rollers, afplaktape, schuurpapier, … Vervolgens ontvet en reinig je de ondergrond en plak je alle oppervlakken af die je niet wil schilderen.

 2. Grondlaag aanbrengen

  Bij de meeste klussen is het nodig om een grondlaag of primer aan te brengen. Die zorgt ervoor dat de afwerklagen optimaal kunnen hechten en vlekken achteraf niet meer zichtbaar zijn. Let wel op: niet elke primer is geschikt voor elke schilderklus. Ga dus op zoek naar een primer die past bij jouw ondergrond.

 3. Afwerklagen aanbrengen

  Als laatste breng je de afwerklagen aan. Meestal zijn er 2 afwerklagen nodig om tot het optimale eindresultaat te komen. Enkele tips voor je toilet schilderen: begin met randjes, hoekjes en plekken rond stopcontacten, schilder in vlakken van een vierkante meter en strijk nooit verf over een gedroogd stuk.

 

Ga je zelf aan de slag? Koop kwalitatief materiaal in onze webshop!

Ga je het liefst zelf aan de slag met de schilderwerken in je wc? Koop dan zeker materiaal van hoge kwaliteit. Op die manier heb je de beste garantie op een optimaal eindresultaat. Omdat er heel wat verschillende schilderspullen op de markt zijn, helpen we je alvast op weg in onze webshop.

 


OPTIE 2: wc laten schilderen

toilet schilderen professional

Wil je meerdere ruimtes in je woning aanpakken en zeker zijn van een professioneel resultaat? Dan schakel je een ervaren schilder in. Die weet precies welke verf die moet kopen en heeft verder alle benodigdheden in huis. Hieronder lees je meer over de voor- en nadelen van een schilder inschakelen, de kosten en hoe je de juiste expert kiest:

 

Wc laten schilderen: voor- en nadelen

 • Advies op maat: een professionele schilder kan je van begin tot eind ondersteunen. Zo kan je advies vragen omtrent speciale ontwerpen of over welke verf je het beste gebruikt. Mocht er na de schilderwerken nog iets opvallen, is jouw specialist ook later nog een aanspreekpunt.
 • Professioneel eindresultaat: een schilder heeft uiteraard ervaring met professionele klussen. Om die reden heb je met een expert dan ook de beste garantie op een geslaagd eindresultaat. Een professional weet perfect hoe die jouw toiletruimte volledig kan renoveren.
 • Kwalitatief materiaal: als doe-het-zelver heb je niet per sé al alle benodigde materialen tot je beschikking. Een schilder heeft daarentegen al wél alles in huis voor een geslaagd eindresultaat. Bovendien is dat materiaal steeds van hoge kwaliteit.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning ouder dan 2 jaar en laat je de schilderwerken uitvoeren door een professional? Dan kan je genieten van het verlaagde btw-tarief. Op die manier betaal je slechts 9% btw op de arbeidskosten in plaats van 21%.

 

 • Prijs: het grootste nadeel aan een schilder inschakelen, is de prijs. Toch is het nog steeds het overwegen waard. Wil je bv. meer dan alleen de toiletruimte laten aanpakken? Dan is een professional zelfs aangeraden. Het komt namelijk goedkoper uit wanneer je meerdere ruimtes laat schilderen.
 • Mogelijke overlast: afhankelijk van hoeveel ruimtes je wil laten schilderen door een professional, kan er mogelijke overlast ontstaan. Wil je bv. heel je benedenverdieping aanpakken? Dan is het mogelijk dat je meerdere dagen vakmensen in huis hebt.

 

Wc laten schilderen: prijs

Meestal vraagt een schilder € 35 à 40 euro per uur om je wc, en bij uitbreiding ook andere ruimtes, te schilderen. Maar hoeveel het precies kost, verschilt per schilder. Sommige professionals werken met een uurloon en anderen rekenen per vierkante meter.  Wil je liever prijzen per vierkante meter? Dan vind je hieronder een tabel:

Soort schilderwerkenGemiddelde prijs (excl. btw)
Binnenmuur schilderen€ 12 à 20 per vierkante meter
Plafond schilderen€ 8 à 15 per vierkante meter
Deur schilderen€ 60 à 100 per deur

LET OP: bovenstaande bedragen zijn slechts richtprijzen. Op zoek naar een prijsvoorstel op maat voor schilderwerken? Kom hier gratis, snel en vrijblijvend in contact met professionals in je buurt!

 

Wc laten schilderen: hoe kies je de juiste schilder?

Heb je eenmaal beslist om een schilder in te schakelen, dan kan je op zoek naar de ideale partner voor jouw klus. Via onze offerteservice kom je gemakkelijk en snel met hen in contact. Maar hoe kies je dan de juiste in jouw situatie? Hieronder vind je enkele criteria:

 • Specialisatie: elke schilder heeft een specialisatie. De ene is beter in het verven van speciale oppervlakken als tegels, en de ander blinkt uit op gebied van unieke designs. Ga dus op zoek naar een ervaren schilder die gespecialiseerd is in wat jij wilt bereiken.
 • Offerte: er staat altijd veel informatie op een offerte. Het is essentieel om dit goed door te nemen en vergelijken. Bespreek ook waarvoor je vakmensen wil inschakelen. Verplaats je bv. meubels liever zelf? Communiceer dat dan meteen zodat dit duidelijk in de offerte wordt opgenomen.
 • Referenties: bij de meeste schilders kan je online eerdere werken bekijken. Dat kan inspiratie opleveren voor het schilderen van je eigen wc. Daarnaast is het ook slim om reviews op te zoeken. Die geven je vaak een eerste beeld van de service, het opgeleverde eindresultaat, de communicatie, …

 

Laat je wc schilderen door een professional!

Als je meerdere ruimtes wil aanpakken of je 100% zeker wil zijn van een optimaal eindresultaat, schakel je een professional in. Die heeft ervaring met schilderwerken en beschikt over de juiste middelen. Na een offerte-aanvraag via onze service kan je ze vergelijken en een weloverwogen keuze maken.

Op zoek naar vakmensen om onder andere je wc te schilderen? Kom gratis en vrijblijvend met professionals in contact via onze offerteservice.

 


FAQ: veelgestelde vragen

Je kan steeds met al je vragen terecht bij één van onze professionals. In de tussentijd vind je hieronder de antwoorden op enkele veelgestelde vragen: • Kan ik mijn wc pot schilderen?
  Het is absoluut mogelijk om je wc pot of wc bril te schilderen, maar niet zomaar met elke soort verf. De beste verf voor je toilet pot is epoxy verf. Schuur de wc eerst op, breng vervolgens een primer aan en verf tot slot enkel de buitenkant. Denk eerst wel goed na over de gewenste kleur van je wc-pot. Sommige kleuren kunnen namelijk nogal onnatuurlijk ogen.


 • Ik wil mijn toilet schilderen, welke kleuren zijn geschikt?
  Het toilet is vaak een kleine ruimte waar je toch veel tijd doorbrengt. Daarom is het aangeraden om deze ruimte rustig te houden door te kiezen voor witte tinten, en pastel- of aardekleuren. Je toilet zwart schilderen kan uiteraard ook, maar dan maak je de ruimte een stuk kleiner. Je kan wel gerust voor een opvallende kleur kiezen, maar hou het dan bij één accentmuur.


 • Kan ik de tegels van mijn wc verven met betonverf?
  Het is niet mogelijk om  je wc tegels te schilderen met betonverf. Wil je toch graag deze betonlook? Verf dan je tegels in betonlook kleur. Op die manier heb je de uitstraling van beton, maar ben je verzekerd van een goede dekking en optimale hechting van de verf.


 • Kan ik de wc vloer schilderen?
  Afhankelijk van het type vloer dat zich in je toilet bevindt, kan je die schilderen. Heb je bv. wc vloertegels? Dan kan je die perfect schilderen met tegelverf. Ook een betonvloer of een houten vloer is perfect overschilderbaar. Zorg er alleen voor dat je de geschikte verf koopt.

 

Offertes voor schilderwerken ontvangen?

Kies voor een erkend schilder en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele schilders