Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Glow in the dark verf: prijs & toepassingen

Lichtgevende verf is ideaal voor een creatieve kinderkamer of als decoratie tijdens een leuk feestje. Maar het kan ook zorgen voor een veiliger huis. Ontdek in dit artikel de werking, prijs en toepassingen van glow in the dark verf.

Glow in the dark verf kopen? Ontdek het volledige assortiment in de webshop.

 

 

glow in the dark verf Werking van glow in the dark verf

Glow-in-the-dark-producten stralen licht uit in het donker. Ze bestaan in heel wat verschillende toepassingen zoals verf, make-up, en speelgoed. Deze producten zijn behandeld met foto-luminiscerende pigmenten. Hierdoor stralen ze licht uit in het donker.Hun werking steunt op het principe van fosforescentie en fluorescentie.

Een glow-in-the-dark-verf absorbeert licht, om het later weer uit te stralen. De meeste van deze producten worden gemaakt op basis van een poeder (ZnS), dat zorgt voor de fluorescentie.

 

Lichtgevende verf voor thuisgebruik is vaak gemaakt op basis van watervaste acryl, geschikt voor meerdere ondergronden. Bij het aanbrengen heb je  minstens 2 lagen nodig om het effect te zien. Daarnaast zijn er ook poeders beschikbaar die je kan mengen met een bestaande kleur.

 

 

Voordelen

 • Verhoogt de veiligheid: bij het uitvallen van stroom kan het gebruikt worden om nooduitgangen aan te duiden. Het kan ook belangrijke elementen laten opvallen in het donker. (bv: lichtknop met glow-in-the-dark verf voor de kinderkamer)
 •  Bespaart stroom: voor horecazaken kan het leuke licht-effecten opleveren waar geen stroom voor nodig is
 • Decoratief effect: je kan er erg creatief mee zijn. Leuk voor de kinderkamer, maar ook voor een tienerkamer.
 • Begeleid kinderen die bang zijn in het donker: glow-in-the-dark-verf kan gebruikt worden in de kinderkamer voor kinderen die bang zijn in het donker.

 

 

Toepassingen

 • Gezinnen: voor huishoudens met kinderen kan het vaak nuttig zijn om te werken met lichtgevende verf op belangrijke plekken voor als de stroom uitvalt. Ook op kinderkamers kan er gewerkt worden met lichtgevende verf om veiligheids- of decoratieve redenen.
 • Horeca-uitbaters: voor horeca-uitbaters kan het dienen als sfeerelement. Het schilderen van vloeren, trappen, stoelen, etc. in lichtgevende verf kan bijdragen aan de sfeer van het pand. Zeker voor danscafé’s of uitgaansbuurten met jongeren als belangrijkste doelgroep, is dit interessant.
 • Overheden: ook in overheidsgebouwen en op openbare plaatsen kan men glow-in-the-dark-verf gebruiken voor de veiligheid.

 

glow in the dark verfpotten

 

Prijs van glow-in-the-dark verf

De prijs van glow in the dark verf bedraagt gemiddeld 50 euro voor een pot van 1 liter. Hiermee behandel je een oppervlakte van 8 m². Deze lichtgevende verf vind je in speciaalzaken. Er zijn ook webshops die zich specialiseren in glow-in-the-dark producten met een ruim assortiment aan lichtgevende verven. Ze zijn vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder rood, blauw, groen, wit en geel.

Ontdek het volledige assortiment in de webshop.

 

 

Aanbrengen van lichtgevende verf

Om de lichtgevende eigenschappen van de verf te maximaliseren, is een goede voorbereiding cruciaal. Maak het oppervlak grondig schoon en gebruik zeker en vast een primer. Hierdoor zal het effect langer blijven. Als je het op een correcte manier aanbrengt, blijft het effect minstens vijf jaar of langer. Omdat deze verf erg kostelijk is, is het belangrijk dat het aanbrengen ervan op een correcte manier gebeurt.

Ontdek het volledige assortiment in de webshop.

 

Offertes voor schilderwerken ontvangen?

Kies voor een erkend schilder en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele schilders