Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Krijtverf: voor- en nadelen, prijs en schildertips

Krijtverf brengt met zijn matte uitstraling een gezellige sfeer in je woning. Het is een populaire verfsoort voor binnenmuren, maar ze kan ook op meubels aangebracht worden voor een authentieke look. In dit artikel kom je meer te weten over de eigenschappen en prijs van deze verfsoort. Je ontdekt ook hoe je ze moet aanbrengen.

Op zoek naar krijtverf? In de webshop kan je deze eenvoudig online bestellen.

 

aanbrengen krijtverf

Voor- en nadelen

Zoals de naam al verraadt, bestaat deze verf voor een groot deel uit krijt. Ze heeft vaak lijm als bindmiddel en zorgt voor een goed dekkende laag, maar de muur kan wel blijven ademen. Dit vermindert de kans op vochtproblemen. Het is een eenvoudig aan te brengen verf die je makkelijk kan reinigen. Bovendien kan je ze ook eenvoudig overschilderen met een andere verf.

Een eerste nadeel van deze verf is de vlekgevoeligheid. Stof, vetten en vloeistoffen zullen vrij makkelijk door de verflaag geabsorbeerd worden. Een ander minpunt is het redelijk hoge prijskaartje van deze verfsoort.

 

Aan de slag! Verven met krijtverf

Krijtverf kan op verschillende ondergronden aangebracht worden. Je kan er onder meer beton, behang, hout en pleisterwerk mee beschilderen. Deze verf wordt vooral gebruikt voor binnenmuren en voor het beschilderen van meubels. Neem een kijkje in het aanbod van de webshop.

 

Muren

Krijtverf is vooral geschikt voor het schilderen van binnenmuren. Het aanbrengen van de verf op de muur zal voor een mat en egaal effect zorgen. Het proces van het beschilderen van de muur met krijtverf is net als het gebruiken van een standaardverf. Als ze met een roller wordt aangebracht, wordt ze vaak een beetje verdund.

Wil je schilderwerken laten uitvoeren door een professional? Via de offertepagina kan je prijzen op maat aanvragen bij professionele schilders. Deze offerteservice is gratis en vrijblijvend. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Meubels verven met krijtverf

Meubels verven met krijtverf zorgt voor een authentieke, landelijke look. Je doet dit best met een kwast om een leuk krijteffect te bekomen. Als je je meubels wil beschilderen met deze verf, dan hoef je de oude verflagen niet intens weg te schuren, tenzij deze lagen beschadigd zijn. Ook oude waslagen schuur je beter weg en het is aangeraden om ook eventuele vetvlekken op de meubels te verwijderen. Vervolgens volstaat een eenvoudige schuurbeurt om van de glans op de meubels af te raken. Op die manier heb je een mooi ontvet en poreus oppervlak. Dit zal de schilderwerken heel wat makkelijker maken.

 

Aanbrengen krijtverf

Verven is een klusje waarbij je aandachtig moet zijn, maar krijtverf aanbrengen is eigenlijk niet zo moeilijk. Je brengt best eerst een grondlaag aan met een pre-primer en vervolgens kan je al aan de slag met de krijtverf. Je kan ze simpelweg met een roller aanbrengen. Zo schieten de verfwerkzaamheden snel op, maar met een roller zal je echter niet het echte krijteffect bereiken. Dit lukt beter door de verf onverdund met een langharige kwast aan te brengen op het te beschilderen oppervlak.

Aangezien krijtverf luchtdoorlatend is, hoef je ze niet af te werken met een extra afwerkingslaag. Zo kan de muur blijven ademen. Als je ze echter aanbrengt op een oppervlak dat veel te verduren krijgt (meubels, spatwand,…), dan kan je eventueel wel een laagje boenwas of een laagje vernis op waterbasis aanbrengen om de verflaag te beschermen tegen vlekken en slijtage.

 

meubels verven met krijtverf

 

Krijtverf kopen

De verpakkingen van deze verf zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. De prijs per liter hangt dan ook af van de grootte van het verfblik. Hoe groter het blik, hoe lager de prijs per liter zal zijn. Voor een verfblik krijtverf van 2,5 liter mag je je verwachten aan een prijs van 40 à 50 euro. In de webshop kan je het grote aanbod krijtverf bekijken en deze verf eenvoudig aanschaffen.

Wil je een vakman inschakelen voor het uitvoeren van schilderwerken in jouw woning? Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aanvragen bij professionele schilders.

 

Offertes voor schilderwerken ontvangen?

Kies voor een erkend schilder en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele schilders