Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Prijs schilderwerken

Bij het uitbesteden van schilderwerken is het handig om een beeld te hebben van de kostprijs. Op die manier kan u uw budget beter inschatten en voorstellen beter vergelijken. Wat is de prijs van schilderwerken? Hoe wordt het berekend? En welke factoren hebben een invloed op die prijs? Kom het hier te weten.

Benieuwd naar een prijs en advies voor schilderwerken op maat van uw situatie?
✓ Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan bij professionele schilders.

 

hoeveelkost een schilder Hoeveel kost een schilder?

De kostprijs van een schilder kan berekend worden op twee manieren. Ofwel betaal je een vaste prijs per m², ofwel betaal je een vaste prijs per uur.

Gaat het bij de schilderwerken om grote oppervlaktes, dan hanteert de schilder hoogstwaarschijnlijk een prijs per m². Gaat het meer om precisiewerk, zoals het verven van raamkozijnen, dan is de kans groter dat een schilder een prijs per uur aanrekent.

 

Het uurtarief van een schilder bedraagt gemiddeld €40, per m² variëren de gemiddelde prijzen van 15 tot 40 euro per m² (afhankelijk van het te schilderen oppervlak). De prijs is ook afhankelijk van de gebruikte verf en eventuele bijkomende kosten:

  • Voorrijkosten: De kosten die een schilder aanrekent voor de verplaatsing. Hoe verder de schilder van de werkplaats woont, hoe hoger de prijs zal zijn.
  • Materiaalkosten: De kost voor de gebruikte materialen.
  • Steigerhuur: Dat is het geval wanneer de schilderwerken zich op een hoogte bevinden, bijvoorbeeld bij het schilderen van een gevel.
  • Voorbehandeling: Kosten die verbonden zijn aan het voorbehandelen van bijvoorbeeld muren of plafonds. Het aanbrengen van een fixeermiddel om het afschilferen van de verf achteraf te voorkomen is daar een voorbeeld van.

 

Buitenschilderwerk kosten

Buitenschilderwerk zorgt er niet alleen voor dat uw woning er mooi blijft uitzien, maar heeft ook een beschermende functie. De kosten van schilderwerk buiten worden meestal berekend volgens een totaalprijs.

Buitenschilderwerken kunnen namelijk verschillende dingen omvatten zoals het schilderen van een gevel, de raamkozijnen, een dakkapel, voordeur, … Het is daarbij voordelig als de schilder verschillende to-do’s samen kan uitvoeren. De totaalprijs die daaraan gekoppeld wordt zal namelijk goedkoper zijn dan het laten uitvoeren van alle werken afzonderlijk.

Bij een totaalprijs van buitenschilderwerken worden de kosten meestal bepaald per huistype, rekening houdend met de grootte en staat van de woning. We geven enkele voorbeelden van totaalprijzen.

 

Gemiddelde richtprijs buitenschilderwerken

Type woningKosten schilderwerk buiten - richtprijs incl. btw
Appartement € 800 à € 2.500
Tussenwoning€ 1.000 à € 2.000
Hoekwoning € 1.500 à € 3.000
Vrijstaande woning € 4.000 à € 12.000

 

Kosten schilderwerk binnen

Bij binnenschilderwerken zijn totaalprijzen minder gangbaar. Meestal wordt de prijs berekend per uur of per m². We geven enkele voorbeelden.

 

Gemiddelde richtprijs binnenschilderwerken

Type schilderwerkenKosten schilderwerk binnen - richtprijs incl. btw
Muren & plafonds€15 à €20 per m2
Kozijnen van ramen en deuren€6 à €8 per meter
Trappen€15 à €20 per trede

binnenmuur schilderen

 

Geniet van een verlaagd btw-tarief

In Nederland geldt een verlaagd btw-tarief van 9% voor het schilderen van woningen die oude zijn dan 2 jaar. Lees er alles over op belastingdienst.nl

 

Prijs schilderwerken drukken

Schilderwerken laten uitvoeren door een professionele schilder is misschien niet goedkoop, maar u bent zo wel verzekerd van een vakkundige uitvoering. Bovendien is het mogelijk om de kosten cialis kopen bij apotheek belgie van de schilderwerken te drukken op volgende manieren:

 

1. Voer zelf de voorbereidende werken uit

Het spaart een schilder heel wat werk en uw portemonnee heel wat geld als u zelf de voorbereidende werken uitvoert. Het kan dan gaan om het verwijderen van de oude verflaag of het ontvetten of schuren van de ondergrond. Indien de ondergrond beschadigd is, kan u deze eventueel ook zelf repareren.

 

2. Kies voor een winterschilder

Naar gewoonte heeft een schilder tijdens de wintermaanden minder werk. Vandaar dat heel wat schilders tijdens deze periode kortingen aanbieden om toch voldoende werk binnen te halen. Het gaat daarbij om een korting van zo’n 10% à 20% op de oorspronkelijke prijs van de schilderwerken.

 

Offertes voor schilderwerken ontvangen?

Kies voor een erkend schilder en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele schilders